Nieuws

Trefwoord:


Aanpassing Besluit noodmaatregelen coronacrisis

13-01-22

De staatssecretaris van Financi√čn heeft het Besluit (fiscale) noodmaatregelen coronacrisis gewijzigd. Ten opzichte van de vorige versie van het besluit is de regeling voor uitstel van betalingen van belastingen gewijzigd. De tijdelijke specifieke… Lees meer..

Geen zakelijke reden voor aandelenfusie

13-01-22

Bij de vervreemding van aandelen die tot een aanmerkelijk belang behoren moet inkomstenbelasting worden betaald over het daarbij behaalde voordeel. Dat hoeft niet als sprake is van een aandelenfusie. Een aandelenfusie wordt aanwezig geacht als een… Lees meer..

Controle e-mailverkeer werknemer is inbreuk op privacy

13-01-22

Een werknemer heeft recht op bescherming van zijn privacy. Dat recht geldt ook voor e-mailberichten die de werknemer heeft verstuurd vanaf de zakelijke werkplek van de werkgever. De werkgever kan de e-mailberichten van een werknemer alleen… Lees meer..

Verzoek toepassing 30%-regeling afgewezen

13-01-22

De 30%-regeling is een bijzondere regeling in de loonbelasting voor uit het buitenland aangeworven werknemers met een bijzondere deskundigheid. Ter onderbouwing van die bijzondere deskundigheid geldt een salarisnorm, waaraan de werknemer moet… Lees meer..

Aangepaste subsidiebedragen elektrische auto

06-01-22

De staatssecretaris van I en W heeft de Subsidieregeling elektrische personenauto‚Äôs particulieren (SEPP) aangepast. Op grond van de SEPP kan subsidie worden verkregen voor de aanschaf of lease van een nieuwe of een gebruikte elektrische personenauto,… Lees meer..